Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis ons e-book met 80 insidertips voor Buenos Aires

Dank u wel! Uw bericht is ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Sorry! Er is iets mis gegaan. Controleer a.u.b. of alle verplichte velden zijn ingevuld. (Naam en Email adres)

Cultuur

Het culturele leven in Buenos Aires

Als je door de straten van Buenos Aires loopt merk je het meteen, het culturele leven in deze stad is overal aanwezig. Of het nu film, theater, beeldende kunst, muziek of literatuur is, waar je ook komt, ergens hoor je weleens tangoklanken uit een huis of café, of word je verrast door een straattheater, zijn er prachtige boekwinkels en staan er rijen mensen voor de bioscoop om de nieuwste Argentijnse films te zien. Een ander voorbeeld: teatro Colón geldt als één van de drie beste operagebouwen ter wereld met een prachtige architectuur en een perfecte akoestiek. De groten der aarde op het gebied van muziek en ballet hebben hier opgetreden.

In Buenos Aires zijn ongeveer 90 theaters en 100 bioscopen met een zeer gevarieerd aanbod. De belangrijkste cultuurcentra zijn die van General San Martín, Centro Cultural Recoleta en Centro Cultural Borges.

Schilder- en beeldhouwkunst spelen een sleutelrol in het culturele leven. Rondom Plaza San Martin zijn prestigieuze galerieën, in de wijk San Telmo en Palermo Viejo krijgen jonge kunstenaars in kleine galerieën en binnenplaatsen een kans. Musea zijn er in overvloed: van moderne kunst tot gaucho- en folklorekunst, van etnografie tot draaiorgels, voor ieders interesse is er wel een museum.

De tango, dé muziek van het gebied rondom de Río de la Plata, is de laatste jaren een enorme revival bezig. Carlos Gardel, het idool van de tango, is voor miljoenen fans tot een legende geworden. De teksten en het ongeëvenaarde ritme maken de tango tot een specifiek fenomeen van Buenos Aires.

Elke maand geeft de stad (gratis) een krant uit, Cultura BA, over wat er te doen is aan evenementen. festivals en aktiviteiten. Het aangename van deze stad is dat culturele manifestaties zich vaak op straat afspelen (vanwege het weer). Zo is er een groot tango festival eind februari in de binnenstad, en is San Telmo op zondag een grote verzamelplaats van kunstenaars, tangodansers, brocanterie en antiek!

Je ziet het; Buenos Aires bruist van het (culturele)leven. Een goede reden om er naar toe te gaan!