Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis ons e-book met 80 insidertips voor Buenos Aires

Dank u wel! Uw bericht is ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Sorry! Er is iets mis gegaan. Controleer a.u.b. of alle verplichte velden zijn ingevuld. (Naam en Email adres)
tigre-1
tigre-2
tigre-3
tigre-4

Tigre Delta Tour

Een heerlijke dag naar het Venetie van Argentinie

Het stadje Tigre ligt aan de rand van een immens grote delta van de río de la Plata, ruim 30 km ten noordwesten van Buenos Aires. Vroeger vierde hier het mondaine Buenos Aires zijn weekenden en vakanties in schilderachtige buitenhuizen, en nog steeds is het een plek waar veel inwoners van Buenos Aires graag een dagje komen ontspannen. De delta bestaat uit een honderdtal kleine riviertjes met daartussen vele eilandjes. Ook is Tigre beroemd om zijn roeiverenigingen en de regatta's. De meeste verenigingen zijn gehuisvest in statige clubhuizen. Je proeft in het stadje nog steeds de sfeer van vroeger met al die elegante huizen. In het weekend is het druk met dagjesmensen, volle restaurants en terrassen en honderden bootjes die rustig voortdobberen. Tientallen watertaxi's varen af- en aan naar de weekendhuisjes op de eilanden in de delta.

+ info

We hebben een exclusieve dagtour voor je samengesteld, die grotendeels afwijkt van de reguliere tours. Nadat je bij je hotel bent opgehaald, vertrekken we vanuit de haven van Buenos Aires per boot. We varen een uur lang over de breedste rivier ter wereld, langs de skyline van de stad. Dan varen we de delta in, met zijn vele eilanden waarop huizen op palen zijn gebouwd.

Na het aanmeren in het stadje Tigre maken we een wandeling langs het water waar de sierlijke clubhuizen en villa's uit de gloriejaren te bewonderen zijn. We lunchen in de tuin van een statige oude villa. Na de lunch staan taxis op ons te wachten om ons naar het treinstation van Tigre te brengen.

Tijdens de een uur durende terugreis per trein rijden we langs tegengestelde gedeeltes van de stad. Van het chique groene San Isidro tot een van de grootste sloppenwijken van het land. De tour eindigt bij het hoofdstation van Buenos Aires: Retiro.

TIJDSDUUR
8 uur inclusief koffie- en lunchpauze 

TARIEF
€ 90,- p.p. bij 2 personen
€ 75,- p.p. bij 3-9 personen
Vanaf 10 personen: prijs op aanvraag

INCLUSIEF
Vervoer per boot, trein en taxi

EXCLUSIEF
Consumpties tijdens de koffie- en lunchpauze