Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis ons e-book met 80 insidertips voor Buenos Aires

Dank u wel! Uw bericht is ontvangen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Sorry! Er is iets mis gegaan. Controleer a.u.b. of alle verplichte velden zijn ingevuld. (Naam en Email adres)
barretjes
barretjes
barretjes
barretjes

Culinaire Tour

De verhalen van de stad vanuit de historische cafes

De bekende Argentijnse schrijvers Jorge Luis Borges en Julio Cortazar, en tangozanger Carlos Gardel vonden allen hun inspiratie in de literaire barretjes van Buenos Aires. Op deze tour nemen we je mee langs de mooiste ‘bares notables’ van de stad. We laten je kennismaken met deze cafés onder het genot van typische Argentijnse hapjes en drankjes.

+ info

Tijdens deze tour zullen we heel verschillende soorten cafés aandoen. We beginnen in een prachtige confiteria, een soort koffiehuis, waar Argentijnen aan het eind van de middag vaak een kop koffie of thee drinken met een gebakje. Deze statige cafés stammen uit de economische glorietijd van het land en dat zie je nog terug aan de prachtige pilaren, glas-in-lood ramen en betegelde vloeren.

Vervolgens gaan we naar een traditioneel hoekcafeetje. Zo’n plek waar oude mannetjes iedere dag de krant lezen of de voetbaluitslagen met elkaar bespreken. De perfecte bar voor een aperitiefje. Een empanada of een lekker stukje pizza zullen in de volgende bar de maag wat vullen. We eindigen in een sfeervol literair cafeetje waar een goed glas rode wijn natuurlijk niet zal ontbreken.

Ieder café heeft zijn eigen verhaal en met die verhalen vertellen we tegelijkertijd ook heel veel over Buenos Aires en Argentinië. Een leuke alternatieve manier om de stad te leren kennen!

Mocht je na afloop nog trek hebben dan adviseren we je graag over de goede restaurants. De tour begin rond 17.00 uur. In overleg bespreken we een meeting point afhankelijk van de locatie van je hotel. Soms leggen we de afstand tussen twee bars te voet af en soms nemen we een taxi. 

TIJDSDUUR
4 uur 

TARIEF 
€ 80,- p.p. bij 2 personen
€ 45,- p.p bij 5-12 personen

INCLUSIEF
Vervoer en hapjes en drankjes in de cafes die bezocht worden